3D Ontwerp en optimalisatie

Om ten volle de kracht van 3D-printen te kunnen gebruiken is kennis en ervaring nodig. Bij veel bedrijven en instellingen ontbreken die factoren nogal eens. Dat is jammer omdat het vaak leidt tot negatieve ervaringen en het stopzetten van pogingen om die ontwikkelingen te volgen.

Bij 3DPrintLab is het onze missie om barrières weg te nemen en mensen te helpen stappen te zetten op het gebied van 3D-printen. Niet omdat het een doel is, maar omdat het een methode is om sneller en efficiënter met productie(ontwikkeling) om te gaan.

  • Prototypes en testmodellen kunnen zonder de hoge kosten van mallen vervaardigd worden.
  • Kleine series geven de mogelijkheid op specifieke klanteisen in te spelen.
  • 3D-printen geeft een ongekende vrijheid van ontwerp.
  • Productie vindt  ‘om de hoek’ plaats en niet in China of andere verre streken.
  • Eindproducten kunnen veel sneller gemodificeerd en verbeterd worden want er is niet geinvesteerd in grote voorraden.
  • Door 3D te printen is de hoeveelheid afval in het productieproces minimaal. Dat versterkt het gevoel van duurzame productie.

Onze engineers kunnen u helpen producten te vervaardigen mbv 3D-printen. Ze zijn zeer bedreven in pakketten als Solidworks en Inventor en weten waar je op moet letten als je van conservatieve productietechnieken omschakelt naar 3D-printen.

Ook als u onderdelen heeft waarvan u geen tekeningen meer heeft kunnen we u helpen door hoogwaardige scans te maken van bestaande (kapotte) onderdelen en die dmv een nieuw CAD-bestand opnieuw te produceren.

Bel 084-8696105 voor meer informatie! (mailen of chatten kan natuurlijk ook!)