Mogelijkheden en prijzen

Wat maakt 3D-printen zo aantrekkelijk?

De uitvinding van 3D-printing biedt kansen op 2 gebieden: 3D-printing verkort de ontwikkelingstijd en –kosten van een prototype van een product aanzienlijk en neemt veel beperkingen van traditionele productiemethoden weg. Met 3D-printen is het bijvoorbeeld mogelijk om complexe geometrische vormen en in elkaar grijpende onderdelen af ​​te drukken die geen montage vereisen. Het is ook mogelijk om losse objecten te produceren, in kleine hoeveelheden, tegen lage kosten met een snelle doorlooptijd. Deze technologie helpt ook bij het verminderen van productie gerelateerd materiaalverlies.

3D-printen kan verschillende objecten produceren zonder specifieke gereedschappen te maken of zelfs meerdere hulpmiddelen te gebruiken. Op deze manier helpt 3D Printing de flexibiliteit in de productiestroom te vergroten en helpt het de industriële uitgaven te verminderen. Omdat het niet nodig is om een ​​eigen productielijn te bouwen, helpt het ook om tijd te besparen: 3D Printing maakt het mogelijk sneller te innoveren en sneller te mechaniseren. Omdat 3D printing replica’s van de 3D-bestanden één voor één maakt, kunnen schaalvoordelen niet worden gerealiseerd wanneer hetzelfde bestand meerdere keren wordt geproduceerd: dit verschilt duidelijk van de productiemethoden van de serie die gericht zijn op het produceren van miljoenen eenheden van hetzelfde voorwerpen. Integendeel, 3D Printing is de perfecte methode voor on-demand, en maatwerkbehoeften. Er zijn veel andere goede redenen om voor 3D-printing te kiezen in plaats van andere productiemethoden.

Tot slot geeft 3D Printing iedereen de mogelijkheid om objecten alleen te produceren als ze nodig of gewenst zijn. Het is een fantastisch proces voor de creatievelingen die iets vanuit hun verbeelding willen maken. 3D-printing stelt op deze manier veel mensen in staat om hun creaties te produceren en verkopen door traditionele distributienetwerken over te slaan. 3D-printen is ook handig om objecten te reproduceren die niet langer te koop zijn, bijvoorbeeld om een ​​oude auto te repareren waarvoor geen reserveonderdelen meer worden geleverd.